Voor ouderen

 

 In de eerste helft van ons leven offeren we onze gezondheid op om geld te verdienen.

In de tweede helft van ons leven offeren we ons geld op om onze gezondheid te verbeteren. “

– Voltaire (18e eeuw)

 Maar je bent nooit te oud om te starten, met het verbeteren van je gezondheid.

Gezondheids advies bij HaastGezond

Bij HaastGezond kunt u terecht voor deskundig advies op het gebied van gezondheid. Veel ouderen zijn slechter te been en accepteren dat vanwege hun leeftijd. Wilt u zich weer fitter voelen dan uw leeftijd, dan help ik u graag om dat te bereiken.

Bent u sneller moe dan uw leeftijdgenoten, of wilt u gewoon (veel) meer energie, dan kan de verbetering van uw doorbloeding u daar zeker mee helpen.

Zoals een timmerman een hamer en spijkers nodig heeft om te kunnen werken, zo heeft uw lichaam een goede doorbloeding nodig om goed te kunnen functioneren. En bij die doorbloeding in de haarvaten kan ik u helpen.

Woont u in de omgeving van Haarlem en Haarlemmermeer en wilt u weten hoe? Neem contact op en kom naar mij toe.

Bent u gevallen en voelt u zich bont en blauw?

Bij HaastGezond kunt u terecht, om de pijn snel te verzachten, de zwelling te verminderen,de blauwe plek te laten verdwijnen maar belangrijker, om de doorbloeding weer te verbeteren, waardoor u weer aangenamer kunt bewegen, maar ook zitten en liggen minder pijn doet.

Zelfs wanneer u in het gips zit, kan ik u helpen.

Heeft u minder uithoudingsvermogen?

Moeilijker lopen. Minder uithoudingsvermogen. Veel mensen krijgen op oudere leeftijd te maken met lichamelijke klachten. Ouderdom komt met gebreken, wordt dan vaak gezegd. Meestal zijn deze klachten onschuldig of goed te behandelen.

Veel zorgen maken over hartproblemen bijvoorbeeld, kan angst tot gevolg hebben. Als het door lichamelijke klachten moeilijker is om naar buiten of naar andere mensen toe te gaan, kan iemand daar eenzaam van worden. Maar daar is iets aan te doen.

Bel HaastGezond om te horen hoe dat kan.

Spier- en gewrichtsklachten

Kunt u niet meer sporten, doordat uw spieren en gewrichten pijn doen, dan kan dat een vorm van artrose zijn. Heeft u al het nodige geprobeerd, maar wil de ontsteking niet weg, dan hoeft u niet te accepteren dat het bij uw leeftijd hoort. Er is verbetering mogelijk.

Bent u uit het ziekenhuis ontslagen, of hersteld u van (long) Covid?

Dan heeft uw immuunsysteem een oppepper nodig. Uiteraard heeft uw lichaam voldoende vitamine en mineralen nodig, maar vooral een goede doorbloeding, welke zorgt dat er genoeg energie in de cellen komt en de afvalstoffen afgevoerd worden .

Veelgestelde vragen

Ja, in de afgelopen jaren is de Physical Vascular Therapy wetenschappelijk onderzocht op een aantal punten en deze resultaten zijn gepubliceerd. Alleen op grond van dit wetenschappelijke werk en de resultaten daarvan is het mogelijk geweest een certificering te behalen als “Physical Vascular Therapy” en een nieuwe vorm van vasculaire therapie te ontwikkelen. Het resultaat is dat de “Physical Vascular Therapy” een nieuwe standaard is geworden, erkend met een certificering en met bewezen indicaties.  Op dit moment bevat de wetenschappelijke database meer dan 500 pagina’s aan wetenschappelijke studies naar een groot aantal toepassingen waarvoor de “Physical Vascular Therapy” zijn nut en aanvullend effect heeft bewezen. Er zijn talrijke wetenschappelijke publicaties en uitgaven.

 

Steeds meer artsen omarmen “integrale geneeskunde”. Physical Vascular Therapy ligt ruim op kop voor wat betreft de acceptatie ervan. De artsen bieden het aan als ‘persoonlijke gezondheidsdienst’ (IGEL Service) welke door de patiënt moet worden betaald. In Duitsland heeft het een leidende positie als het gaat om dergelijke diensten. Met zijn recente certificering is deze BEMER therapie de gouden standaard en uniek in de wereld voor wat betreft zijn werkingsmethode.

 • Omdat het zich richt op een van de belangrijkste oorzaken voor ziektes (hypoperfusie en gebrek aan energie) en behandelingsgerelateerde effecten laat zien (verbeterde kwaliteit van leven, prestaties). 
 • Omdat het veel zelfregulerende mechanismen ondersteunt (dus een breed spectrum). 
 • Omdat er tijdens langdurig gebruik geen gevaarlijke bijwerkingen zijn waargenomen. 
 • Omdat het kan worden toegepast om de prestaties te verbeteren voor een snellere regeneratie voor fysieke en/of mentale stress, verlichting van aandoeningen of voor snellere wond- en botgenezing. 
 • Omdat het eenvoudig kan worden gecombineerd met andere behandelmethoden. Het kan de effecten van geneesmiddelen versterken en kan resulteren in een verlaging van de geneesmiddeldosis. 
 • Omdat het vaak effectief kan zijn wanneer conventionele behandelingen niet langer resultaat hebben (in de zogenaamde onbehandelbare gevallen). 
 • Omdat de effectiviteit ervan wetenschappelijk is aangetoond. 
 • Omdat de werkingsmechanismen praktisch en theoretisch onderbouwd zijn en na vele jaren van praktische toepassing zijn bewezen.
 • De BEMER-technologie is getest en goedgekeurd als medisch hulpmiddel. Gedurende meer dan 15 jaar constante research en ontwikkelingen is het gecertificeerd als de wereld’s eerste Physical Vascular Therapy, omdat het duidelijk positieve effect op de aangetaste microcirculatie wetenschappelijk kon worden aangetoond.
 • Het is evenzo geschikt voor gebruik door de medische professional als voor de eindgebruiker. 
 • De Physical Vascular Therapy is een therapie die rechtstreeks van invloed is op een verstoorde microcirculatie zonder door deze aandoening te worden beperkt.
 

De conventionele geneeskunde wordt nog steeds gedomineerd door een mechanochemische denkwijze (behandeling middels operatie en geneesmiddelen). Physical Vascular Therapy is echter reeds onderdeel van de conventionele geneeskunde als een verlichtende methode. Het wordt binnen medische gemeenschappen geaccepteerd, is een belangrijk onderwerp van medische researchgroeperingen en een actueel researchonderwerp op verschillende universiteiten. Op dit moment wordt zelfs binnen medische en wetenschappelijke groeperingen nagedacht of het moet worden opgenomen in de conventionele medische behandelingsrichtlijnen. De officiële certificering van Physical Vascular Therapy vormt een extra basis voor acceptatie binnen de conventionele geneeskunde, omdat dit betekent dat de werking en het wetenschappelijk bewijs officieel zijn erkend.

Ja, in de volgende situaties moet je de Bemer níet gebruiken;

-Personen die een orgaan- of celtransplantatie ondergaan hebben en daarom op doktersvoorschrift een immunosuppressieve therapie volgen. Zij mogen niet met de BEMER technologie behandeld worden omdat ze elkaar dan grotendeels tegenwerken.

-Zo ook personen welke een chemokuur starten. Na afloop van die kuur is het juist wel aan te bevelen!

-Afgeraden voor zwangere vrouwen. Voor de vrouw zelf is het prima, maar de ongeboren vrucht belast je met jouw afvalstoffen. Dat wil je je kind niet aandoen.

-Bij personen met bijvoorbeeld een pacemaker of een medische automatische elektronische medicijnpomp, moet men eerst overleg plegen met de behandelend arts, om mogelijke problemen uit te sluiten.

Als je hersteld van een operatie, ná een chemokuur; nog klachten hebt van (long) Covid; of gewoon minder pijn wilt, beter gevoel in de benen, meer energie, beter slapen en fitter wakker worden. Dan is de Bemer therapie een zeer geschikt instrument om dit te bereiken.

Een timmerman kan niet goed functioneren zonder hamer en spijkers. Zo is je lichaam afhankelijk van een goede doorbloeding.

Je hart pompt dag en nacht, maar verzorgt ‘slechts’ 26% van je doorbloeding. Bijna driekwart vind plaats in je haarvaten. Wanneer je dat dus weet te verbeteren, dan kan je lichaam ook meer presteren. Wanneer je een blessure hebt, dan wil je die cellen beter voorzien van energie en misschien nog belangrijker; de afvalstoffen z.s.m. kwijt raken . Dit bereik je door een goede doorbloeding  in de haarvaten. M.b.v. de Bemer behandelingen wordt dit proces sterk verbeterd.

Wanneer je doorbloeding in de haarvaten niet goed functioneert, komt er onvoldoende zuurstof en voedingsstoffen bij de cellen, waardoor ze minder enrgie kunnen leveren. En doordat de afvalstoffen onvoldoende worden afgevoerd, tast het de cellen ook aan. 

Ook onze witte bloedcellen – en daarmee de effectiviteit van ons immuunsysteem – zijn direct afhankelijk van microcirculatie en de energiestatus van deze cellen.

Op basis van wetenschappelijk bewijs kan worden geconcludeerd dat de gezondheid en prestaties van een persoon grotendeels afhankelijk zijn van een goed functionerende microcirculatie. In alle hogere levensvormen worden de levering van zuurstof en voedingsstoffen, en van vitale informatie naar de cellen via hormonen en neurotransmitters, de afvoer van “afvalproducten”, immuunverdediging en nog veel meer gereguleerd door de bloedcirculatie. De prestaties en bruikbaarheid van elke cel afzonderlijk in het lichaam, de spieren, gewrichten, organen, klieren, immuunsysteem, etc., zijn allemaal afhankelijk van een optimale levering en afvoer door microcirculatie.

Microcirculatie is dat deel van ons circulatoire systeem dat zorgt voor de levering van niet alleen de noodzakelijke zuurstof naar elke cel van het lichaam door een gereguleerde bloedflow, maar ook van voedingsstoffen. Tegelijkertijd is microcirculatie ook verantwoordelijk voor het wegspoelen van metabole eindproducten, zoals kooldioxide, als resultaat van de celwerking. Zoals het woord “micro” ook suggereert, hebben we hier te maken met extreem kleine bloedvaten, omdat de cellen ook zeer klein zijn (lichaamscellen zijn niet zichtbaar met het blote oog). Dit betekent dat we in ons lichaam een enorm netwerk hebben van kleine bloedvaten, waarvan sommige 4x dunner zijn dan een haar. Microcirculatie bestaat uit verschillende structuren: de kleinste bloedvaten (arteriolen, capillaren, venulen), initiële (aan het begin) lymfevaten en de interstitiële ruimte (ruimte tussen de bloedvaten, lymfevaten en cellen).

Recenties

Zoek