Voor sporters

 In de eerste helft van ons leven offeren we onze gezondheid op om geld te verdienen.

In de tweede helft van ons leven offeren we ons geld op om onze gezondheid te verbeteren. “

– Voltaire (18e eeuw)

 Waarom wachten? Je kan ook vandaag starten, met het verbeteren van je gezondheid.

Gezondheids advies bij HaastGezond

Of je nu Rafael Nadal bent, (oud-) wereldkampioen skiën Marc Girardelli, of een enthousiaste amateur, iedereen heeft baat bij mijn Bemer therapie.

Sneller herstel na een wedstrijd of training, als ook sneller herstellen van blessures. Spierpijn is na 1 behandeling al voelbaar beter. Voor langdurige klachten is de Bemer als set te huur, na een korte maar duidelijke uitleg.

Wil je er langdurig gebruik van maken, dan kan je het ook bij mij aanschaffen.

Van je Fiets gevallen?

 Ben je van je (race-)fiets gevallen en lig je in de kreukels, met blauwe plakken, schaafwonden en zware kneuzingen, dan wil je geen fysio, die aan je gaat lopen trekken. HaastGezond kan je dan helpen om sneller te herstellen. Ook als je een botbreuk hebt, kan de tijd in het gips sterk verkort worden.

Voetbalblessure?

 

Soms was de vader van David en Sven geblesseerd. Hij was dan bijvoorbeeld door zijn enkel gezakt. Als Nicky zo een blessure had, moest hij thuisblijven. Dan was het gezellig thuis. Nicky had dan de tijd voor dingen te doen die andere vaders ook doen. Een ernstige blessure dat was een ramp. Na zijn eerste ernstige blessure begon hij met drinken. Hij had zijn linkerbeen gebroken en hij verveelde zich dood. Zonder voetbal voelde hij zich slecht. Het enige wat toen hielp, was de drank.

 

Heb je een blessure opgelopen met voetbal; enkel, knie, hamstring of blauwe plek. Met een paar behandelingen sta je al weer een stuk steviger.

Tennistoernooi met meerdere 5-setters?

Dit bevat een afbeelding van: 𝒑 on Twitter

Ben je uitgeteld na zoveel slopende sets en mag je morgen weer aan de bak. Na een Bemer-behandeling sta je weer fit op de baan.

Boksen is een slopende sport, ook als je wint.

6 types of Muay Thai punch bags

Heb je een paar klappen te veel gehad en wil je daar sneller van herstellen, dan mag je mij bellen.

Veelgestelde vragen

Ja, in de afgelopen jaren is de Physical Vascular Therapy wetenschappelijk onderzocht op een aantal punten en deze resultaten zijn gepubliceerd. Alleen op grond van dit wetenschappelijke werk en de resultaten daarvan is het mogelijk geweest een certificering te behalen als “Physical Vascular Therapy” en een nieuwe vorm van vasculaire therapie te ontwikkelen. Het resultaat is dat de “Physical Vascular Therapy” een nieuwe standaard is geworden, erkend met een certificering en met bewezen indicaties.  Op dit moment bevat de wetenschappelijke database meer dan 500 pagina’s aan wetenschappelijke studies naar een groot aantal toepassingen waarvoor de “Physical Vascular Therapy” zijn nut en aanvullend effect heeft bewezen. Er zijn talrijke wetenschappelijke publicaties en uitgaven.

 

Steeds meer artsen omarmen “integrale geneeskunde”. Physical Vascular Therapy ligt ruim op kop voor wat betreft de acceptatie ervan. De artsen bieden het aan als ‘persoonlijke gezondheidsdienst’ (IGEL Service) welke door de patiënt moet worden betaald. In Duitsland heeft het een leidende positie als het gaat om dergelijke diensten. Met zijn recente certificering is deze BEMER therapie de gouden standaard en uniek in de wereld voor wat betreft zijn werkingsmethode.

 • Omdat het zich richt op een van de belangrijkste oorzaken voor ziektes (hypoperfusie en gebrek aan energie) en behandelingsgerelateerde effecten laat zien (verbeterde kwaliteit van leven, prestaties). 
 • Omdat het veel zelfregulerende mechanismen ondersteunt (dus een breed spectrum). 
 • Omdat er tijdens langdurig gebruik geen gevaarlijke bijwerkingen zijn waargenomen. 
 • Omdat het kan worden toegepast om de prestaties te verbeteren voor een snellere regeneratie voor fysieke en/of mentale stress, verlichting van aandoeningen of voor snellere wond- en botgenezing. 
 • Omdat het eenvoudig kan worden gecombineerd met andere behandelmethoden. Het kan de effecten van geneesmiddelen versterken en kan resulteren in een verlaging van de geneesmiddeldosis. 
 • Omdat het vaak effectief kan zijn wanneer conventionele behandelingen niet langer resultaat hebben (in de zogenaamde onbehandelbare gevallen). 
 • Omdat de effectiviteit ervan wetenschappelijk is aangetoond. 
 • Omdat de werkingsmechanismen praktisch en theoretisch onderbouwd zijn en na vele jaren van praktische toepassing zijn bewezen.
 • De BEMER-technologie is getest en goedgekeurd als medisch hulpmiddel. Gedurende meer dan 15 jaar constante research en ontwikkelingen is het gecertificeerd als de wereld’s eerste Physical Vascular Therapy, omdat het duidelijk positieve effect op de aangetaste microcirculatie wetenschappelijk kon worden aangetoond.
 • Het is evenzo geschikt voor gebruik door de medische professional als voor de eindgebruiker. 
 • De Physical Vascular Therapy is een therapie die rechtstreeks van invloed is op een verstoorde microcirculatie zonder door deze aandoening te worden beperkt.
 

De conventionele geneeskunde wordt nog steeds gedomineerd door een mechanochemische denkwijze (behandeling middels operatie en geneesmiddelen). Physical Vascular Therapy is echter reeds onderdeel van de conventionele geneeskunde als een verlichtende methode. Het wordt binnen medische gemeenschappen geaccepteerd, is een belangrijk onderwerp van medische researchgroeperingen en een actueel researchonderwerp op verschillende universiteiten. Op dit moment wordt zelfs binnen medische en wetenschappelijke groeperingen nagedacht of het moet worden opgenomen in de conventionele medische behandelingsrichtlijnen. De officiële certificering van Physical Vascular Therapy vormt een extra basis voor acceptatie binnen de conventionele geneeskunde, omdat dit betekent dat de werking en het wetenschappelijk bewijs officieel zijn erkend.

Als de fysiotherapeut of arts rust voor schrijft. Als sporter wil je weer z.s.m. je sport uitoefenen. Als je die rusttijd wilt verkorten, dan is de Bemer het geschikte instrument om dit te bereiken.

Een timmerman kan niet goed functioneren zonder hamer en spijkers. Zo is je lichaam afhankelijk van een goede doorbloeding. Wanneer je een blessure hebt, wil je de afvalstoffen z.s.m. kwijt en de cellen sneller voorzien van energie. Dit bereik je door een goede doorbloeding  in de haarvaten. M.b.v. de Bemer behandelingen wordt dit proces sterk verbeterd.

Wanneer je doorbloeding in de haarvaten niet goed functioneert, komt er onvoldoende zuurstof en voedingsstoffen bij de cellen, waardoor ze minder enrgie kunnen leveren. En doordat de afvalstoffen onvoldoende worden afgevoerd, tast het de cellen ook aan. 

Ook onze witte bloedcellen – en daarmee de effectiviteit van ons immuunsysteem – zijn direct afhankelijk van microcirculatie en de energiestatus van deze cellen.

Op basis van wetenschappelijk bewijs kan worden geconcludeerd dat de gezondheid en prestaties van een persoon grotendeels afhankelijk zijn van een goed functionerende microcirculatie. In alle hogere levensvormen worden de levering van zuurstof en voedingsstoffen, en van vitale informatie naar de cellen via hormonen en neurotransmitters, de afvoer van “afvalproducten”, immuunverdediging en nog veel meer gereguleerd door de bloedcirculatie. De prestaties en bruikbaarheid van elke cel afzonderlijk in het lichaam, de spieren, gewrichten, organen, klieren, immuunsysteem, etc., zijn allemaal afhankelijk van een optimale levering en afvoer door microcirculatie.

Microcirculatie is dat deel van ons circulatoire systeem dat zorgt voor de levering van niet alleen de noodzakelijke zuurstof naar elke cel van het lichaam door een gereguleerde bloedflow, maar ook van voedingsstoffen. Tegelijkertijd is microcirculatie ook verantwoordelijk voor het wegspoelen van metabole eindproducten, zoals kooldioxide, als resultaat van de celwerking. Zoals het woord “micro” ook suggereert, hebben we hier te maken met extreem kleine bloedvaten, omdat de cellen ook zeer klein zijn (lichaamscellen zijn niet zichtbaar met het blote oog). Dit betekent dat we in ons lichaam een enorm netwerk hebben van kleine bloedvaten, waarvan sommige 4x dunner zijn dan een haar. Microcirculatie bestaat uit verschillende structuren: de kleinste bloedvaten (arteriolen, capillaren, venulen), initiële (aan het begin) lymfevaten en de interstitiële ruimte (ruimte tussen de bloedvaten, lymfevaten en cellen).

Recenties

Er zijn ook beroepen die je als topsport kunt zien. Van stratenmaker, schilder tot stukadoor. De hele dag bij je marktkraam staan, of werken op het land; aan het eind van de dag ben je gebroken en nog net op je bed beland.

Wil je de volgende dag weer fit kunnen starten, dan kun je dagelijks naar de fysio gaan, of met pijnstillers de pijn maskeren. Beter kan je de Bemer therapie proberen.

Zoek